Balanserande rotsakssoppa vid Doyo-period
VINTERSOLSTÅNDET = DOYO-period #4 (12.-30.12). I klartext betyder det här, att just nu, är det lättare än vanligt att tappa fotfästet och bli irriterad över småsaker. Men när nöden är som störst, är hjälpen närmast, brukar man säga. Och det stämmer. Det här kan du balansera med en jordande rotsakssoppa med chili. Det här räcker till många dagar, så du behöver en stor kastrull och en stadig kockkniv. Själva tillredningen är lätt.
- 1 stor kålrot
- 1 palsternacka
- 4 morötter
- 4 potatisar
- 700 g brysselkål
- 1 stor broccoli
- 2 dl solroskärnor
- 3 röda lökar
- 3 gula lökar
- flera vitlökar
- 1 pkt Valio MiFU® Paprika-chili
- 2 st Fond Du Chef Vegetable grönsaksbuljong
KRYDDOR
- Oregano
- Curry
- Meiras Asiatiska kryddblandning
- 1 riktigt het Chili
Skala rotfrukterna och skär ingredienser i passliga bitar. Låt koka på svag värme tills allt är mjukt. Servera med Borges olivolja direkt på maten.

Föregående inlägg: Rotmos - den färggranna lördagsmaten
Nästa inlägg: Morots- och blomkålssoppa med Koskenlaskija ost
0 kommentarer | Skriv en kommentar
Skriv en kommentar