Chokladfudge (moderat LCHF)
Trots att hopröret inte precis är nån strikt LCHF, är det ett betydligt hälsosammare godis än vad du vanligtvis hittar i butikshyllan. Pröva och ge respons. Tillagningstid: 45 min.
Hot-vanilj upplägg
- 4 dl, vispgrädde
- 50 g smör
- Ca en tumme ingefärarot eller raspad chili
- 2 msk, Bellarom pulverkaffe
- 150 gr, Marabou Premium 86 % mörk choklad
- 2 tsk, vaniljessens
- Kokosflingor som strössel
Rom-kakao upplägg
- 4 dl, vispgrädde
- 50 g smör
- 2 msk, Bellarom pulverkaffe
- 150 gr, Marabou Premium 86 % mörk choklad
- 2 bitar J.D.Gross ARRIBA 96 % mörk choklad (Lidl)
- 2 tsk, romessens
- Kakaopulver som strössel (applicera via tesil)
Låt grädden sjuda ca 40 minuter i en tjockbottnad kastrull tillsammans med den raspade ingefäraroten. Rör om ofta. Koka inte!
Tillsätt smör...
och pulverkaffe. Rör till en jämn smet.
Stäng av värmen. Lägg i chokladbitarna och rör om tills chokladen smält.
Tillsätt vaniljessens eller Romessens. Rör om ordentligt.
Töm upp i en bred ungsform så svalnar den snabbare. Garnera med kokosflingor. Alternativt kan du pudra med Ögonkakao tillsammans med romsmak. Förvara därefter i kylskåp.
Som sagt, ingen strikt LCHF, men betydligt mindre kolhydrater i den här kvällsbiten. ☺️
Föregående inlägg: Vege Tandoori
Nästa inlägg: Recension: EcoBody gymnastikmatta
0 kommentarer | Skriv en kommentar
Skriv en kommentar