Trots att hopröret inte precis är nån strikt LCHF, är det ett betydligt hälsosammare godis än vad du vanligtvis hittar i butikshyllan. Pröva och ge respons. Tillagningstid: 45 min.

Hot-vanilj upplägg

  • 4 dl, vispgrädde
  • 50 g smör
  • Ca en tumme ingefärarot eller raspad chili
  • 2 msk, Bellarom pulverkaffe
  • 150 gr, Marabou Premium 86 % mörk choklad
  • 2 tsk, vaniljessens
  • Kokosflingor som strössel

Rom-kakao upplägg 

  • 4 dl, vispgrädde
  • 50 g smör
  • 2 msk, Bellarom pulverkaffe
  • 150 gr, Marabou Premium 86 % mörk choklad
  • 2 bitar J.D.Gross ARRIBA 96 % mörk choklad (Lidl)
  • 2 tsk, romessens
  • Kakaopulver som strössel (applicera via tesil)

Låt grädden sjuda ca 40 minuter i en tjockbottnad kastrull tillsammans med den raspade ingefäraroten. Rör om ofta. Koka inte!

Tillsätt smör...

och pulverkaffe. Rör till en jämn smet.

Stäng av värmen. Lägg i chokladbitarna och rör om tills chokladen smält.

Tillsätt vaniljessens eller Romessens. Rör om ordentligt.

Töm upp i en bred ungsform så svalnar den snabbare. Garnera med kokosflingor. Alternativt kan du pudra med Ögonkakao tillsammans med romsmak. Förvara därefter i kylskåp.

Som sagt, ingen strikt LCHF, men betydligt mindre kolhydrater i den här kvällsbiten. ☺️