En annan av mina favoriträtter med inslag av Indiska kryddor, är den här vegetariska wokrätten. Även den här brukar jag göra med Pirkka grillost chili 250g. Maten är enkel och snabb att tillreda, framförallt om du har en grönsakschopper och en skapligt stor wok.

INGREDIENSER

  • 1 broccolihuvud
  • 4 stora morötter
  • En tummeslängd ingefärarot
  • 3 st spetsiga paprikor
  • Lök och vitlök efter smak
  • 4 dl fet matgrädde
  • Pirkka grillost chili 250g
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl pumpafrön

  • Indisk kryddblandning (Meira)
  • Jeera (spiskummin)
  • Gurkmeja
  • Curry
  • Oregano
  • Olika peppar
  • Japansk ekologisk sojasås

TILLREDNING

Finfördela broccoli, morötter, ingefära, spetsig paprika och lök med grönsakschopper. Fräs löken och vitlöken i smör. Blanda sen ner ingredienserna i woken med den feta matgrädden. Om grytan verkar bli för tjock, tillsätt lite kokande vattenLåt grytan småputtra under lock ca 1 timme.

Duka upp med valfria bladgrönsaker, färsk basilika och Borges ekologiska kallpressade olivolja. Själv tycker jag att det passar bra med pressad lime i kolsyrat vatten till den här maten. Pröva dig fram.