Nu, efter några år som pensionist, börjar det på allvar gå upp för mig, hur mycket tid jag egentligen offrat för arbetslivet. Men ärligt talat, så fanns det nog tid för matlagning även då, men vanligtvis hade man en sån jävla "hjärnsmog" då arbetsdagen var över, att oftast blev det nån processerad färdig mat och sen iväg på träning. Så matlagning var aldrig nån prioritet under mitt arbetsliv. Trots det, har jag en hel låda full av allehanda köksknivar. Fruktknivar, kockknivar, brödknivar och alla är lika slöa. Nu som fullvuxen, har jag intresserat mig för näringsfysiologi och dess inverkan på hälsan. Den inriktningen kommer jag aldrig att ångra. Så de senaste två åren har jag gjort min mat helt från scratch. Av den anledningen får också de gamla slöa trotjänarna i kökslådan respasset och ersätts med Japanska Seki Magoroku Ginju knivar från GlobalkitchenJapan.

Unboxing. Företagsägarens underskrift på forsedeln! Tala om yrkesstolthet.

Nakiri, 165 mm / Sashimi Yanagiba 180 mm

Vassa som rakblad.

Ergonomiskt utformade. Sitter behagligt i handen.