De flesta LCHF brödrecept jag prövat, har inte direkt varit nån framgång precis. Men nu, efter många försök och misstag, har jag äntligen fått fram ett GOTT FRÖBRÖD utan mandelmjöl och bakpulver. Pröva - du kommer att bli överraskad!

Ingredienser:

1 dl mörkt sojakross (Sojaappetit)
3 dl Sojabönflingor
1 dl Chiafrön
1 dl Sesamfrö
1 dl Pumpakärnor
1 dl Solroskärnor
1 dl Kokosflingor
1/2 dl Linfrön
1 msk Psyllium Finax

2 st rödlökar
3 st vitlöksklyftor
1 stor morot
6 st ägg
100 g smör
1 liten burk, skivade oliver + halva burkens spad
150-200 g riven ost
Kummin, enligt smak

Tillredning:

  • Riv moroten, skiva oliver och lökar.
  • Smält smöret.
  • Blanda flingor, frön, kärnor och kummin i en stadigt stor skål.
  • Rör ner finhackad lök, äggen och det smälta smöret.
  • Rör ner de skivade oliverna och en del av burkens salta spad. Om smeten blir för tjock, tillsätt då lite varmt vatten. Låt smeten stå och svälla en stund.

Bred ut den smeten med hjälp av slevarna till ett tunt lager. Satsen räcker till två plåtar.

Grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Ta ut ur ugnen och garnera med riven ost. Fortsätt att grädda ca 10 minuter så att osten smälter.

Lägg brödet på ett galler för att torka och svalna. Skär det i lämpliga bitar så blir det lättare att frysa in som portioner. 

<3  Avnjut med ett tunt lager grön pesto och några basilikablad.