Morots- och blomkålssoppa med Koskenlaskija ost
Den här vegesoppan är lätt att laga då du snabbt vill ha nåt lätt men ändå ordentlig mat som man blir mätt på.
Ingredienser:
- 1 stort blomkålshuvud
- 6 morötter
- 2 stora lökar
- 5 klyftor vitlök (eller efter smak)
- 1 Knorr Fond ”du Chef” Vege
- 50 g smör
- Timjan
- Oregano
- Piri-piri chili
- Koskenlaskija (voimakas/stark)

Börja med att finfördela blomkål, morötter och lökar. Tillsätt vatten så att de täcks. Tillsätt alla övriga ingredienserna förutom Koskenlasija osten. Låt koka tills hela köret är mjukt och mosa därefter med en potatisstöt.
Till sist, lägg i Koskenlasija osten med sked och rör om så att den smälter ordentligt.
Passar även att avnjuta med Soijakross om man önskar ett litet högre proteininnehåll. Eget fröbröd är ju heller inte fy skam till den här soppan. Pröva dig fram!
Föregående inlägg: Balanserande rotsakssoppa vid Doyo-period
Nästa inlägg: Vege Tandoori
0 kommentarer | Skriv en kommentar
Skriv en kommentar