Så här inför starten av det nya året, är det ju sed att komma med allehanda löften om förändringar man ser fram emot. Oftast skapar det mera stress än nytta, men fan den som ger sig. Det hör ju till. 😁🤣 Och det här, att vi upplever att det hör till, är vanligtvis också orsaken till varför löften oftast förblir endast löften och sällan förverkligas.


För den som sen på riktigt är trött på tomgången och längtar efter förändring, vill jag tipsa om ”fråga dig tre gånger, varför”-regeln. Metoden, som vi i tiden använde oss av inom arbetarskyddet, då flytet i arbetsgemenskapen hade stagnerat, kan med fördel också användas i din personliga utveckling. Ok, så här funkar det. Säg att du nu inför det nya året upplever att du är styv och vill förbättra din rörlighet och funktionsförmåga. 


Frågeställning 1

Varför är jag så styv? / Antagligen för att jag inte tänjer.


Frågeställning 2

Varför tänjer jag inte? Jag upplever att jag inte har tid.


Frågeställning 3

Hur är det möjligt, du har ju exakt 24 h i dygnet som alla andra, men trots det är du styvare än de flesta? Kanske jag inte prioriterar tänjning i den utsträckning jag borde.


På det här sättet kan du få nya infallsvinklar och komma vidare. Ibland krävs en djupare inblick i din situation för att ta dig ur gropen. Nyttan här ligger också i att du kan ställa samma frågor om och om igen och få andra svar! Ingenting är hugget i sten. Det blir ett annorlunda år i år - tro mig. Men du måste vara motiverad och ge det tid.


Du får gärna kommentera här nedan om du har en metod som funkar för dig.


Hälsningar, Johan