Rotmos - den färggranna lördagsmaten

Brukar nuförtiden försöka undvika potatis för deras kolhydratinnehåll. Men idag blir ett undantag från regeln då det blir gammaldags rotmos med stekt lök och vegekorvar. De flesta brukar inte vara så tarkka med förhållandet mellan kålrot, morot och potatis, så här ett recept på vad som blev hopplockat idag:
Passar åt 4 hungriga personer:
- många VEGE-korvar stekta i duktigt med lök och vitlök
- 1 kg kålrot
- 4 morötter
- 5 potatisar
- 1 l grönsaksbuljong
- japansk sojasås
- Meiras Tre Peppar
- 1 msk smör
- persilja
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka kålrotsbitar och morotsbitar med buljongen under lock i ca 20 minuter. Fyll därefter potatisbitarna i och koka i ytterligare 15 minuter eller tills koket är mjukt.

Föregående inlägg: Johans proteinrika kvällsbit (LCHF)
Nästa inlägg: Balanserande rotsakssoppa vid Doyo-period
0 kommentarer | Skriv en kommentar
Skriv en kommentar