Brukar nuförtiden försöka undvika potatis för deras kolhydratinnehåll. Men idag blir ett undantag från regeln då det blir gammaldags rotmos med stekt lök och vegekorvar. De flesta brukar inte vara så tarkka med förhållandet mellan kålrot, morot och potatis, så här ett recept på vad som blev hopplockat idag:

Passar åt 4 hungriga personer:

  • många VEGE-korvar stekta i duktigt med lök och vitlök
  • 1 kg kålrot
  • 4 morötter
  • 5 potatisar
  • 1 l grönsaksbuljong
  • japansk sojasås
  • Meiras Tre Peppar
  • 1 msk smör
  • persilja

Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka kålrotsbitar och morotsbitar med buljongen under lock i ca 20 minuter. Fyll därefter potatisbitarna i och koka i ytterligare 15 minuter eller tills koket är mjukt.

Töm av överlopps buljong och spara den. Tillsätt smöret och peppar. Mosa de kokta rotfrukterna med en stöt. Tillsätt lite av buljongen så att moset får den konsistens du önskar. 

Garnera med att klippa persilja över moset vid servering.










Dagens efterrätt blev en halv avocado (för sina goda fetter) och Amerikanska blåbär på Grekisk yoghurt.