Deltagare från Johans hälsomotion gjorde en dagsvisit i sommarstaden Ekenäs. Dagen började med indisk mat hos Lasse på "Hemma hos Rastachef". Därefter tog vi en runda till Formis fastigheten där Seishinkai-klubben som bäst står mitt i flyttningen till nya lokaliteter. Nästa etapp blev kaffekonsert på "Cafe´gamla stan". Senare på eftis tog vi en sightseeing runt om i byn med Johan som guide. I all iver höll vi förstås på att glömma Skepparträdgårdens nya utegym. :-D 

Trots att ingen av oss var direkt klädda för ett träningspass, föll det sig ändå naturligt att testa upplägget i liten skala. Mitt eget första intryck var många sedvanliga maskiner och ställningar som var utplacerade med finess och estetiskt öga. Ett klart plus gick till bicepscurl-maskinen, som man naturligtvis också kan bruka för stående rodd (trapezius) övningar. Träningsredskapet hade överraskande god ergonomi och lämplig höjd. Axelpressen för rullstolsbundna var också en positiv överraskning. Till sist måste ju här nämnas att dippen var placerad på rätt höjd!

I Johans hälsomotion satsar vi ständigt på funktionella vardagsövningar. Av den anledningen gillade vi hoppklossarna och spindelnätet. De här saknar vi i Åbo och Sankt Karins.

Det senaste året har också vi i Åbotrakten fått mycket mångsidiga klätter- och TRX-ställningar. Första moderna utegymmet kom för ett par år sedan till Ruissalo (Runsala) och i fjolsomras byggdes nya gym både vid Uittamo beachen och i Sankt Karins centralidrottspark. Nu kan vi inte klaga!

Dagen avrundades med en kvällsträning i Aikido och Wu Xing Dynamics formträning. Som initiativtagare till den 32-åriga Seishinkaiklubben, var det nog ett privilegie att igen få träffa gamla bekanta på tatamipressun i Stallörsparken. Under dagen stötte jag också på många av mina tidigare arbetskompisar från vårdsektorn. Så ett stort tack till alla som gjorde dagen till ett soligt minne!

Under hemresan kunde vi alla konstatera att Ekenäs nog lever upp till sitt rykte som idyllisk sommarstad. Samtidigt känns det redan som hemma att bo "tälpual jokke" i Åbo. Naturligtvis hjälper det ju lite om man har havsutsikt från alla fönster över långvattnet. 8-)