Solen lyser och fåglarna kvittrar på dagen. Himlen är totalt fri från höga moln på kvällen. Det här har man ju inte precis varit bortskämd med i vinter 🤩

Eftersom mitt liv i lådor fortsätter antagligen en månad framåt, har jag packat upp endast de dagligt nödvändiga prylarna. Men lite började det klia i fingrarna, då vi ju redan är inne i vinterns bästa bongarperiod. Så ikväll tog jag fram min APM sökarrefraktor med 80 mm objektiv som jag vanligtvis brukar ha som sökare till spegelteleskopet då jag inte använder satellitstyrning. Man får en riktigt hyfsad förstoring om man byter ut 24 mm okular till ett 12,5 mm kvalitets bredvinkelokular. Se själv. Här några bilder taget på frihand med iPhone, helt utan adapter!

Andromeda galaxen.

Orion nebula.

Inga marsipaner på Mars, vad jag kan se.

Det här är litet som lokalrenoveringen - "egi bygge" 🤣