De här är en verklig höjdare för både smaklökar och näringsintag.

TILLREDNING

Börja med att rensa ca 500 g brysselkål och skär dem på hälft. Skala och skiva 3-4 morötter och lika många rödbetor. En ask väldoftande mini plommontomater ska du också ha om du hittar i butiken. Som ost brukar jag använda Pirkka grillost chili 250gRaspa ca en tummeslängd ingefära rot. Fräs ett antal schalottenlökar och vitlökar i smör. Blanda sen ner ingredienserna i woken med en burk fet matgrädde och en burk kokosmjölk.

Som kryddblandning brukar jag vispa ner en påse Santa Maria India Tikka Masala tillsammans med färsk oregano, gurkmeja, jeera och curry i en skål med varmt vatten. Blanda om, hetta upp och låt sedan hela köret sjuda på låg värme under lock i 75 minuter. Strö över lite sesamfrön och Borges ekologiska kallpressade olivolja i matskålen.

Bon Appétit!