Under många år har jag använt BungyPump Energy stavar med ett fjädrande motstånd på 6 kg. I synnerhet vid normal stavgång på slät yta har de haft just passlig fjädring. Däremot har jag saknat ett aningen styvare motstånd i synnerhet vid skogsvandring och kuperad terräng.

Så idag har jag uppgraderat till BungyPump Power värstingstavar! Enligt medföljande reklamblad, är de gjorda för de som är starka, tränar mycket och behöver rejäl utmaning. Nåja, vet inte om jag kan räkna mig till den gruppen, men efter ett par kilometers skogslänk idag, är det ända jag har att säga - köp de här, du kommer inte att ångra dig.

Ja, de känns lite tyngre än Energy stavarna, vilket jag endast ser som positivt ur träningssynvinkel. Fjädringen här är nog betydligt tuffare och det märks också på motståndet då man önskar staka efter med kraft. Samtidigt ger de ett mycket bra stöd då man tar sig upp och ner i brant terräng.

BungyPump Power är steglöst justerbara 115-155 cm stavar och levereras med spets i hårdmetall och gummifot. Dessutom är de snygga.

Priset ligger idag (3.11.2022) mellan 117-140 € beroende på vilken webbshop man anlitar. Själv köpte jag stavarna via Sportgymbutiken.se som för tillfället har dem på kampanj. De säljer också tillbehör som trugor och spetsar till stavarna.

BungyPump.se har egen webbshop. Här kan du bl.a. köpa renoveringssatser.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (fem fulla stjärnor)