Tandoori är ett av mina favoritupplägg då det gäller vegetariska maträtter med Indiska kryddor. Det är väldigt svårt att tröttna på smaken och råkar man göra det så kan man alltid laborera med innehållet av grönsaker. Idag gör jag maten direkt i kastrull och inte i wok, för jag orkade inte fräsa löken.

INGREDIENSER
  • 1 broccolihuvud
  • 4 stora morötter
  • 1 st palsternacka
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st gula lökar och vitlök efter smak
  • 4 dl fet matgrädde
  • 1 st Fond "du Chef" Vegetable
  • Valio Mifu Paprika-Chili
  • Tandoori kryddblandning (Santa Maria)
  • Gurkmeja
  • Oregano
  • Olika peppar
  • Japansk ekologisk sojasås

TILLREDNING

Finfördela broccoli, morötter, palsternacka, paprika och lökar i kastrull. Koka sen lite vatten och blanda Fond "du Chef" vegetable, kryddor och sojasås i en skål innan du blandar det med ingredienserna. Koka på svag värme tills det är mjukt, men inte längre. Strö över lite sesamfrön och Borges ekologiska kallpressade olivolja i matskålen. Sen är det bara att slå in!