Under hela mitt liv har jag gått mina egna vägar. Nej, jag äger inga Camel Boots, men midstream tankesätt har aldrig riktigt varit min grej. Du kan se mig som en horisontmålare med tydliga och klara mål.

Det är viktigt att ha en öppen attityd till livet. Att inte döma utan endast observera. Det lärde jag mig i tiden av Rex Lassalle, pionjär inom Shiatsu och Nine Star Ki Astrologi. Att följa flowet och att ha rytm, är också viktigt. Vettig hälsosam dygnsrytm betyder att stiga upp då det blir ljust och lägga sig då det blir mörkt. En stor andel av våra gener styrs av den biologiska klockan som anpassar oss till dygnets olika faser. Visste du att sömnen, födointag, hormonnivåer, blodtryck och kroppstemperatur regleras utifrån denna dygnsrytm?

Livets stig är full av erfarenheter. Du börjar se helheter och upptäcker sammanhang. Tyvärr blir du aldrig fullärd, men det för dig vidare på stigen.  

Wu Xing Dynamics konceptet är inte endast ett hälsomotions upplägg. Du kan se det här som en livskarta, med vilken det blir lättare att förstå förändringar och sammanhang i dig själv och i din omgivning. Litet fiffigare idag, än igår.

Pröva att varje dag, göra åtminstone en ny rörelse eller kroppsförflyttning, med känsla. Du kommer att bli överraskad hur du utvecklas. Varifrån kommer alla nya idéer?

Följer "livsstigen" i Rhododendronparken, Raisio

Foto: Meri Rauduskoivu-Lindberg